Experiment del Lugol

Títol:                Experiment del Lugol (Quins aliments porten midó?)
Centre:            Esc Santa Maria del Mar
Localitat:        Salou
Presenten:      Cicle Superior
Coordinació:   Rosa Lajusticia Manchon
Descripció:     Experiment del Lugol. El Lugol és una dissolució de Iodur molecular amb Iodur Potàssic, que reacciona amb el midó.
A la digestió el midó es converteix en glucosa que ens aporta energia. Però hi ha molts aliments que no sabem que porten midó i en ocasions, sense adonar-nos, aportem al nostre cos més midó, i per tant, més glucosa de la recomanada.
Necessitem un control positiu, que serà la patata per tenir la màxima quantitat de midó. El Lugol la tenyirà d’un color fosc.
Per el control negatiu utilitzarem el pollastre (sense processar) que no té midó. El Lugol no el tenyirà
Es faràn proves amb diferents aliments.
Amb aquest experiment aportem coneixements per tal de saber quins aliments se’ls ha afegeix midó i poder decidir que és el que mengem.