Alerta informàtica

Com ja podeu saber per l’impacte mediàtic que ha tingut, el passat divendres 12 de maig, es va alertar d’un atac massiu mitjançant codi maliciós de tipus ransomware. Actualment, l’impacte és altament crític i afecta un gran nombre d’organitzacions a nivell estatal.

El sistema d’entrada és, pressumptament, el correu electrònic i l’afectació d’aquesta amenaça està repercutint a sistemes Windows xifrant tots els arxius de l’equip infectat, així com els de les unitats de xarxa a què estiguin connectats i infectant la resta de sistemes Windows que hi hagi en aquesta xarxa.

L’afectació pot ser tant a estacions de treball com a servidors, els sistemes operatius afectats quant a estacions de treball són Microsoft Windows Vista SP2, Microsoft XP, Windows 7, Windows 8.1,Windows RT 8.1, Windows 10 i quant a servidors són Windows Server 2008 SP2 and R2 SP1, Windows Server 2012 and R2, Windows Server 2016.

Per tal d’evitar l’activació i propagació d’aquest ransomware, els sistemes operatius han d’estar actualitzats amb el últims pegats de seguretat del fabricant. Aquesta actualització s’ha de portar a terme de forma periòdica a traves del Windows Update.

Verifiqueu que els vostres equips estan actualitzats amb els últims pegats de  seguretat, és a dir,  que el Windows update no té cap actualització pendent.

Aquí teniu un vídeo explicatiu:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>