Oberta la convocatòria ajudes PUA

ORDRE TSF/103/2017, de 30 de maig, per la qual s’obre la convocatòria per a la prestació social de caràcter econòmic de dret de concurrència d’atenció social a les persones amb discapacitat, per a l’any 2017.

Fins el proper 3 d’agost teniu temps per demanar ajudes  econòmiques per a productes de suport a persones amb discapacitat auditiva.

Web: http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Prestacio-datencio-social-a-les-persones-amb-discapacitat-PUA?vmode=normativa

A continuació teniu l’apartat referent als ajuts tècnics per a discapacitat auditiva.

2 Productes de suport per a persones amb discapacitat auditiva.

Persones destinatàries i condicions específiques d’accés: aquestes prestacions van adreçades a persones amb una discapacitat auditiva que els permet assolir un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Les prestacions referides a adaptacions per a domicili no les podran demanar les persones que viuen en residències.

Modalitats i prestacions màximes:

Adaptació de l’habitatge.

Telèfon fix adaptat amb amplificació i/o bobina (sense fils o de taula) (codi 403), 120,00 euros.

Funció: la bobina incorporada al telèfon amplifica el volum del so que arriba a l’auricular. És compatible amb audiòfons en posició T.

Despertador (codi 404), 100,00 euros.

Funció: despertador que avisa amb senyals lluminosos o vibratoris.

Transmissor del so del timbre del telèfon (codi 405), 70,00 euros.

Funció: avisa la persona usuària del timbre del telèfon mitjançant un transmissor que envia el so (cal disposar d’un receptor de senyals lluminosos o vibratoris).

Transmissor del so del timbre de la porta (codi 406), 85,00 euros.

Funció: avisa la persona usuària del timbre de la porta mitjançant un transmissor que envia el so (cal disposar d’un receptor de senyals lluminosos o vibratoris).

Transmissor vigilabebès (codi 407), 140,00 euros.

Funció: avisa la família del plor o els crits del bebè mitjançant un transmissor que envia el so (cal disposar d’un receptor de senyals lluminosos o vibratoris).

Audiòfons:

Un audiòfon (codi 408), 1.000,00 euros.

Dos audiòfons (codi 409), 2.000,00 euros.

Funció: millorar o corregir el dèficit auditiu.

Persones destinatàries i condicions específiques d’accés: aquestes prestacions van dirigides a persones amb discapacitat auditiva que tinguin la prescripció facultativa corresponent; infants i adolescents fins als 16 anys amb dèficit auditiu inferior o igual a 160 dB SDNA (suma de dB en els nivells d’audició 500, 1.000, 2.000 i 3.000) en la pitjor de les oïdes i amb trastorns de llenguatge i/o dèficit visual i/o dèficit psíquic, i que per aquestes deficiències assoleixin un grau de discapacitat igual o superior al 33%; infants i adolescents més grans de 16 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% per discapacitat auditiva, i infants i adolescents més grans de 16 anys amb discapacitat auditiva i dèficit visual i/o dèficit psíquic que conjuntament arribin a un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Equip de comunicació amb freqüència modulada (FM) (codi 410), 800,00 euros.

Funció: permet una comunicació vocal millorada i sense interferències mitjançant un transmissor (micròfon) utilitzat per la persona que parla i un receptor utilitzat per l’oient amb discapacitat auditiva. El so es transmet per FM.

Amplificador magnètic de transmissió del so (codi 413), 200,00 euros.

Funció: millora la comunicació personal, les converses telefòniques i les aplicacions multimèdia, ja que transmet el so de manera nítida directament als audiòfons o als auriculars.

Receptor de senyals acústics (codi 415), 140,00 euros.

Funció: permet percebre diferents sons (telèfon, porta, plor del bebè o alarmes). És un aparell portàtil que rep els senyals dels diferents transmissors i els converteix en vibració i/o llum.

Auricular amplificador per a TV o àudio (codi 418), 200,00 euros.

Funció: amplia el so, sense perjudicar persones properes.

Persones destinatàries: persones amb discapacitat auditiva que no són usuàries d’audiòfons.

Avisadors d’alarmes contra incendis (codi 429), 175,00 euros.

Funció: avisa amb senyals visuals, com llampecs de llum en cas d’incendi.

Dispositiu de transmissió de so d’una orella a l’altra (codi 430), 650,00 euros.

Funció: dispositiu que permet transmetre el so que arriba a l’orella amb pèrdua completa cap a l’orella amb restes auditives.

Persones destinatàries: persones sense audició en una orella i amb una pèrdua auditiva en l’altra orella.

Prestació per a curs d’aprenentatge de la llengua de signes o curs de lectura labial (codi 998), import mitjà de 400,00 euros per un curs de 120 hores. En el supòsit de cursos de menys hores, s’atorgarà la part proporcional. Aquesta prestació es podrà demanar anualment, fins a un màxim de tres anys.

Ajuda per a intèrpret per a persones sordes i persones sordcegues per a cursos d’ensenyament reglat postobligatori i formació ocupacional en centres autoritzats (codi 999), 8,00 euros/hora per un import màxim anual de 1.168,00 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>