Curs d’Aproximació Multidisciplinar

Des del curs 1999-2000 el Camp d’Aprenentage de les Valls d’Àneu, conjuntament amb el Servei educatiu del Pallars Sobirà, organitza el Curs d’Aproximació multidisciplinar.

El curs té per objectiu analitzar i comparar, des de diferents disciplines, les característiques dels territoris de la geografia catalana, des de l’alta muntanya pirinenca fins a la plana. Cada curs tracta un tema, que s’interpreta en quatre punts geogràfics diferents a partir d’itineraris o sortides de tot un dia.

El curs d’aproximació multidisciplinar forma part del pla de formació del zona.

Curs aproximació 2017-2018 : Fauna i territori

Enguany la temàtica del curs d’aproximació multidisciplinar tractarà sobre la fauna i la seva gestió en diferents territoris. Les sessions es realitzaran en dissabte durant la tardor del 2017.

Sessió 28 d’octubre: Gestió i seguiment de la fauna salvatge al Pirineu. Presentació del curs al CdA Valls d’Àneu on compartirem algun dels recursos utilitzats per estudiar la fauna salvatge. Visitarem el Centre de Recuperació de Fauna dedicat a la cria de perdiu roja, situat a Esterri d’Àneu i finalment farem una sortida-xerrada per la reserva de caça de l’Alt Pallars de la mà d’un dels seus tècnics. Sector: Pallars Sobirà.

Sessió 11 de novembre: Els centres de recuperació de fauna. Visita al Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) i al Centre de Recuperació d’Amfíbis i Rèptils de Catalunya (CRARC), al Prat del Llobregat i Masquefa. Sector: Baix Llobregat i Anoia.

Sessió 25 de novembre: Els centres de recuperació de fauna i la producció ecològica i convencional.  Visita al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent i visita al Camp d’Aprenentatge de Juneda. Sector: El Segrià i les Garrigues.

Sessió 16 de desembre: Gestió de fauna salvatge i convivència amb activitats ramaderes. PAS de la Solana d’Escobedo (Punt d’Alimentació Suplementària), Cens de Voltors i Centre de Fauna de  Món Natura Pirineus. Explotació ramadera i formatgeria de cabrú. Sector: Pallars Sobirà.

 

Inscriu-te a partir del 12/09/2017! 6150201615 Aproximació al coneixement del territori: Fauna i territori
Moodle del curs d’aproximació multidisciplinar