Servei Comunitari sobre ecosistemes fluvials

El Servei d’Educació Ambiental de la DG de Polítiques Ambientals i Medi Natural, ha previst impulsar el projecte Rius amb l’Associació Hàbitats i oferir formació als professors per poder portar a terme el Servei Comunitari sobre ecosistemes fluvials durant aquest curs 2017-2018.

Al Tarragonès tenen previst oferir-la el 15 de novembre. El lloc serà en algun tram del riu Gaià, dependrà dels instituts que s’hi inscriguin.

L’horari previst és de 15 a 17.30h. Però es podrà pactar també amb els centres.

Tot i que la formació es faci al Tarragonès, podeu fer difusió a tots els centres de Servei Comunitari que tinguin un riu proper que els permeti fer l’activitat.

Us annexem la fitxa amb la informació del projecte.

Més informació
Per més informació podeu consultar la pàgina web del Projecte Rius:  http://www.projecterius.cat/
I de l’Associació Hàbitats: http://www.associaciohabitats.cat/

Codeweek 2017

Enguany del 7 al 22 d’octubre se celebra  la setmana de la programació Codeweek, promocionada per la Unió Europea que pretén apropar la programació i l’alfabetització digital a tothom d’una manera divertida i atractiva.

L’objectiu és fomentar la programació com a activitat que afavoreix la resolució de problemes, la creativitat i el pensament estructurat. El nostre món està configurat per la programació.

Durant els dies de la Codeweek i també al llarg del curs us animem a:

  • organitzar activitats relacionades amb la programació i l’alfabetització digital (presentacions, tallers, …) adreçades a tota la comunitat educativa (alumnat, professorat, famílies)

  • participar en les iniciatives que s’organitzen arreu.

Us encoratgem a fer visibles totes les actuacions que realitzeu a la pàgina de Codeweek (http://events.codeweek.eu/login/?next=/add/), no tan sols les programades per aquelles setmanes, també les activitats emmarcades dins  del curs 2017-18, assignatures que durin tot el curs de programació o HTML – en cas de cicles-, mSchools, Impulsem la Robòtica…). Si ompliu les dades que es demanen a la web esmentada, automàticament apareixereu al llistat d’esdeveniments i el vostre centre sortirà georeferenciat al mapa. A veure quantes marques podem posar al mapa!

Lliga de debat. Secundària i batxillerat.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició en la qual diversos equips d’estudiants (de 4rt d’ESO, batxillerat, cicles formatius i universitaris) s’enfronten dialècticament sobre un tema polèmic i d’actualitat.

És una oportunitat de formació en què els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula i promoure el talent dels estudiants.

A més, contribueix a fixar les bases per a la pràctica d’habilitats amb importància fonamental en qualsevol àmbit professional.

 

Conferència. Educar a través de la sorpresa: com aprèn el cervell.

El MRP del Baix Penedès i MRP del Garraf convidem a la comunitat educativa a una xerrada que ens va quedar pendent de l’Escola d’Estiu:

Educar a través de la sorpresa: com aprèn el cervell
David Bueno Torrens, Dr. en Biologia, professor de Genètica a la UB
Lloc: Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell,
Dia: dimecres 20 de setembre a dos quarts de sis de la tarda.

La gran eclosió dels coneixements en neurociència de les dues últimes dècades ens ha permès començar a entendre com el nostre cervell busca, emmagatzema i gestiona els nous aprenentatges i les diferents habilitats cognitives. No obstant això, el fet que sovint aquesta informació es presenti fragmentada i incompleta afavoreix l’aparició de mites al voltant del funcionament del cervell. Aquesta conferència se centrarà en dos aspectes fonamentals dels aprenentatges i del desenvolupament de les habilitats cognitives: les emocions, entre les quals cal destacar l’alegria, el plaer i la sorpresa (i, per oposició, la por), i la socialització, ja que és el principal mecanisme de recompensa i motivació que percep el cervell, el que contribueix a forjar les xarxes neurals. Tot això ens portarà a la importància del treball cooperatiu i dels aprenentatges.

La xerrada serà gratuïta, i per la seva durada no dóna dret a certificació. Però us agrairem que feu la inscripció en aquest formulari, abans del dia 18 de setembre, per assegurar-nos que la sala té l’aforament adequat.

Xerrada inici de curs 2017-2018

El dia 4 d’octubre a les 6 de la tarda, a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, tindrà lloc la xerrada d’inici de curs.

Bones mestres, escola de qualitat. Àngels Garriga i Marta Mata.

Hem volgut aprofitar aquest acte per commemorar els 50 anys de la mort de la mestra i pedagoga Àngels Garriga. Aquesta xerrada anirà a càrrec de la presidenta de la Fundació Marta Mata, la senyora Assumpta Baig.

Ens agradaria poder comptar amb la vostra assistència.

Les inscripcions les hauríeu de fer abans del dia 26 d’aquest mes.

 

Activitats educatives de Catalunya a www.activitum.cat

Troba totes les activitats educatives de Catalunya a www.activitum.cat

Totes les propostes educatives de MUSEUS, TEATRES, AUDITORIS, EMPRESES i FUNDACIONS les trobaràs en un portal obert, lliure i gratuït creat per professionals de l’educació amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Més de 500 entitats publiquen la seva oferta escolar a activitum.cat

Infantil: Granja-Escola, titelles, visites a indústries, tallers, contacontes….
Primària: Titelles, teatre, tallers, museus, cases de colònies, parcs de bombers…
Secundària: Teatre, museus, visites i itineraris, cases de colònies, jornades lúdiques, premis i concursos…
Batxillerat: Jornades de portes obertes, premis de TR, visites a industries, tallers a les universitats, xerrades i conferències…