Piera

mapa

escutpiera Ajuntament de Piera
Carrer de la Plaça, 25
08784 – Piera
Tel. 937788200
Fax. 937760036
piera@diba.es
Nuclis de població: Piera , Badorc, Bosc de l´Àliga, Ca n´Aguilera, Can Bonastre, Can Bou, Can Cairot, Can Canals de Masbover, Can Claramunt, Can Creixell, Can Martí de l´Estela, Can Mas, Can Mata, Castell de la Ventosa, Fortesa, Grua, Sant Jaume Sesoliveres, Sant Jordi, Vallbonica, Venta i Can Musarro.
Més informació [1] [2] [3]
Fitxes l’Anoia + Guapa
cavespages Caves Pagès Entrena Ctra. de Piera a Sant Sadurní d’Anoia, km 10,1
08784 – Sant Jaume Sesoliveres (Piera)
Telf. 938183827 (Celler)
caves@pagesentrena.com
A la província de Barcelona, tan sols a 5 Km de Sant Sadurní d’Anoia i dins la comarca de l’Anoia, es troba la finca de les Caves Pagès Entrena.
casa sastre Casa Sastre Visita exterior i lliure. Edifici construït l’any 1728, per qui fou notari i escrivà de la superintendència de Catalunya, Jeroni Sastre i Rovira, nom del qual està inscrit en la llinda d’una porta. Diu la tradició que en aquesta casa sojornà el rei Carles III quan va visitar Piera l’any 1759.
fontanet Castell de Fontanet o de Piera Visita exterior i lliure.
De propietat privada.
Per accedir a l’interior Tel. 937761682.
Visites el primer diumenge de cada mes: sala d’armes, jardins i primer pis del castell.
Es tenen dades de la seva existència des de l’any 955, com a castell de Fontanet. El castell, en ple procés d’assentament de la toponímia, era conegut al segle XI encara com de Fontanet (Fontanetum) però la pròpia documentació afirma que ja es coneix també amb un altre nom, el de Piera (Apiarie).
sta maria Esglèsia Parroquial de Santa Maria Visita exterior i lliure.
Per accedir a l’interior: Parròquia de Santa Maria.
Rectoria. Tel. 937789058
Situada al costat del castell de Piera, està documentada des del 1063. L’edifici romànic original s’ha refet i ampliat en diverses ocasions.
nucli antic Nucli Antic, portal d’en Romanyà i plaça d’en Joan Orpí Visita exterior i lliure. Piera conserva diversos elements del primer nucli o raval jussà, com la casa de la Volta, amb una gran arcada ogival que possiblement feia funcions de porta d’entrada a la vila. A partir del segle XIV la població es va desenvolupar al llarg del camí ral i aquest nucli conegut com Mercadal perquè aquí es realitzaven les activitats de mercat tots els dijous i a la Fira d’agost.
les flandes Les Flandes Visita exterior i lliure. Les Flandes constitueixen un singular paratge de 64 ha de gran valor paisatgístic. Els estrats horitzontals de dipòsits quatrenaris d’argiles, margues i materials calcaris poc cimentats de diferent duresa i resistència a l’acció erosiva de l’aigua han donat lloc a una gran varietat de formes d’aixaragallament o badlands. Però no sols l’aspecte morfològic, sinó també el cromàtic centren l’atractiu d’aquest paratge.
fortesa Santa Maria de la Fortesa Visita exterior i lliure.
Per visites a l’interior cal trucar
a la parròquia de Sant Jaume Sesoliveres, tel. 937763044
Edifici de l’any 1961 a partir del projecte de Jordi Bonet i Armengol, inaugurat el 8 de desembre de 1962. En algunes de les seves construccions (esglésies de Sant Medir, Barcelona; Vinyoles d’Orís, Osona, i aquesta mateixa de la Fortesa) ha adoptat les teories de Gaudí.
st sebastia Altres llocs per visitar Capella de Sant Sebastià.
Capella de Sant Maure.
Capella de la Mare de Déu de la Mercè.
Ca l’Estany.
Castell de Freixe i Sant Nicolau de Freixe.
Sant Jaume Sesoliveres.
Mas Bonans.
Sant Sebastià del Bedorc.
Santa Creu de Creixà.
Cal Victor Riu i Cal Freixedas.
Cal Sagristà.
Cal Pepus de la Llorença.
Societat Foment.
Castell de la Ventosa.
Cova sepulcral de la Ventosa.
Cal Ferrer del Coll.
Jaciments de mamímers fòssils.
Altres cases singulars.