Enciclopèdia Tradicionari

Recentment s’ha incorporat al fons de la Mediateca del CRP un exemplar de L’enciclopèdia de la cultura popular de Catalunya, Tradicionari. Es tracta d’un recurs amb un contingut de qualitat, editat per la Fundació Enciclopèdia Catalana, que pot ser de molta vàlua per al coneixement del nostre entorn i per al treball de patrimoni.

L’enciclopèdia de la cultura popular de Catalunya, Tradicionari, ofereix una panoràmica detallada i aprofundida de tots i cadascun dels aspectes de la nostra cultura més viva.

tradicionari

1. La vida de la gent
2. El món del treball
3. Els jocs i els esports tradicionals
4. La festa
5. El calendari festiu
6. Música, dansa i teatre popular
7. Narrativa popular
8. L’univers màgic. Mites i creences
9. Les ciències i les tècniques populars
10. La cultura popular i el patrimoni etnològic
La cultura popular es transforma, evoluciona i canvia cada dia, adaptant-se a les noves circumstàncies que va configurant la història col•lectiva.
El Tradicionari recull i documenta aquest procés, reconeix les continuïtats i les ruptures, les recuperacions i les constants innovacions.
Cada volum és coordinat per un expert que, a més de les seves pròpies aportacions, impulsa un equip d’especialistes en cada aspecte concret i té cura d’oferir una informació completa, contrastada i precisa.
Descriu el que fem, celebrem, mengem, creiem, cantem o ballem al llarg de l’any, ja sigui a la ciutat o al camp, a la feina o al lleure, a casa o a fora, a llocs públics o privats. Els protagonistes del Tradicionari som totes les persones que vivim a Catalunya.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>