Enciclopèdia Tradicionari

L’enciclopèdia de la cultura popular de Catalunya, Tradicionari, editada per la Fundació Enciclopèdia Catalana, es un recurs de qualitat per al coneixement del nostre entorn i per al treball de patrimoni. Ofereix una panoràmica detallada i aprofundida de tots i cadascun dels aspectes de la nostra cultura més viva.tradicionari

1. La vida de la gent
2. El món del treball
3. Els jocs i els esports tradicionals
4. La festa
5. El calendari festiu
6. Música, dansa i teatre popular
7. Narrativa popular
8. L’univers màgic. Mites i creences
9. Les ciències i les tècniques populars
10. La cultura popular i el patrimoni etnològic
La cultura popular es transforma, evoluciona i canvia cada dia, adaptant-se a les noves circumstàncies que va configurant la història col•lectiva. El Tradicionari recull i documenta aquest procés, reconeix les continuïtats i les ruptures, les recuperacions i les constants innovacions.
Cada volum és coordinat per un expert que, a més de les seves pròpies aportacions, impulsa un equip d’especialistes en cada aspecte concret i té cura d’oferir una informació completa, contrastada i precisa.
Descriu el que fem, celebrem, mengem, creiem, cantem o ballem al llarg de l’any, ja sigui a la ciutat o al camp, a la feina o al lleure, a casa o a fora, a llocs públics o privats. Els protagonistes del Tradicionari som totes les persones que vivim a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>